FAQ

Usein kysytyt kysymykset:

Firehut

K: Mitä materiaalia, kuinka vahvaa se on?

 V: Firehutin runko on valmistettu 3 mm säänkestävästä CORTEN®-teräksestä, arina 6 mm hiiliteräksestä ja muut osat 1 mm ruostumattomasta teräksestä.

 

K: Mikä on Firehutin koko?

 V: Korkeus 141,5 cm, leveys 75 cm ja syvyys 76 cm.

 

K:  Miten tulisija voi kestää suuren tulen polttamista? Kokemuksieni mukaan mikään maali ei sitä kestä.

 V: On totta, että metallikin on lujilla äärimmäisen kuumalla klapitulella. Firehut on kuitenkin testattu kestäväksi ja sen materiaalit ovat poikkeuksellisen paksua terästä. Firehut on myös pinnoittamaton, se on valmistettu CORTEN®-teräksestä, joka ei tarvitse maalia. Pinta patinoituu ja suojaa itsensä syvemmältä ruostumiselta. Ruokaan siitä ei siis irtoa hajuja tai makuja, kuten maalipinnoista yleensä.

 

K: Mikä varustelutaso kannattaisi ottaa?

 V: Varustelutaso ilman muuta kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan ja lisävarusteet voi hankkia tulisijan oston jälkeenkin. 

Paistoteline on erinomainen, jos halutaan paistaa tai  grillata nopeasti. Se on myös erittäin kätevä, mikäli tulisija on yleisessä käytössä, kuten laavut ja nuotiopaikat tapaavat olla. Paistoteline on aina kiinni tulisijassa valmiina.

Masterkit on paras valinta kotiin ja mökille, jos olet kokenut grillaaja - tai haluat sellaiseksi. Sillä voi valmistaa lähes mitä tahansa, vaikka epäsuoralla lämmöllä isompia paisteja.

Loimulaudalla voi valmistaa täydellistä kalaa.

 

K: Voinko sijoittaa Firehutin puisen terassin päälle?

 V: Voit, mutta Firehutin alle tarvitaan palamaton alusta, esimerkiksi betonilaatat tai metallista valmistettu takkapelti. Valikoimistamme löytyy myös alustoja.

Avotulta käsitellessä pitää aina ottaa huomioon paloturvallisuusmääräykset: tulisijasta rakennusten seiniin on oltava 5–10 m etäisyys.

Huomioitava on myös, että tulisijan piippuaukosta voi lentää kipinöitä 2–3 m matkalle. Suosittelemme käyttämään polttoon lehtipuuta, sillä havupuu ja varsinkin pihkainen kuusi kipinöi ja räiskyy varsin kuumasti.

Suosittelemme käyttämään lehtipuuta sillä havupuista erityisesti kuusesta voi lentää erittäin kuumia kipinöitä pihkaisen olemuksen vuoksi. Lehtipuut on myös parempia ruoanvalmistukseen.

K: Kysymys corten teräksestä, värjääkö se kuinka helposti, esim jos vaate vaikka kosketuksissa siihen?

  V: CORTEN®-teräksestä irtoaa aluksi jonkin verran väriä sitä koskettaessa. Alussa väriä saattaa tarttua hiukan myös tulisijan alla oleviin rakenteisiin.  
Pinta on esikäsitelty tuotantovaiheessa, jotta siihen saadaan patina jo ennen käyttöönottoa. Tummuessaan ja patinoitumisen jatkuessa, n. 4-8viikon kuluessa siitä ei enään kuitenkaan irtoa mitään ja on sitten täysin huoltovapaa.

Tietoa Corten materiaalista:

Mitä tapahtuu teräkselle, kun se jätetään luontoon? Se ruostuu! Niin CORTEN®-teräskin, mutta vain pinnalta, ei sisältä.

 

Corten teräs soveltuu erittäin hyvin ympärivuotisiin ulkoisiin olosuhteisiin. Altistuessaan kosteille olosuhteille se muodostaa suojakerroksen pinnalleen, mikä antaa luonnollisen rouhean ruosteisen ulkonäön ja tuntuman. FIREHUT kestää arktiset sääolot ympärivuotisesti, eikä sitä tarvitse peittää talvellakaan.

CORTEN®-teräs soveltuu erittäin hyvin ympärivuotiseen ulkokäyttöön, sillä se on säänkestävä ja suojaa itse pintansa hapettumiselta. Sitä ei myöskään tarvitse maalata, joka tekee tästä materiaalista ympäristötietoisen vaihtoehdon.

Kun tulisija altistuu sekä kosteille että kuiville olosuhteille, sen kehittyy siihen seostetun kuparin, kromin, nikkelin ja fosforin ansiosta tiivis oksidikerros, eli patina.

CORTEN®-teräksestä valmistetaan myös siltoja, merikontteja, rakennusten julkisivuja ja muita erikoiskohteita joissa tarvitaan äärimmäisen korkeata säänkestävyyttä. CORTEN®-teräksen säänkesto onkin noin seitsenkertainen verrattuna käsittelemättömään teräkseen.

 

Esikäsittelemme CORTEN®-teräksen aina ennen toimitusta, jotta se näyttää luonnolliselta heti kun tulisijasi saapuu pihallesi.

Rungon metalliosien pintaan muodostetaan tuotantovaiheessa rouhean kuparisävyinen patina, joka ensimmäisten käyttöviikkojen aikana patinoituu lopulliseen, tummempaan sävyynsä.

 

Jäikö kysyttävää? Ole hyvä, jätä kysymyksesi alle. Vastaamme pian.